FIBLA Fiskalna blagajna

Najpovoljnija mobilna fiskalna blagajna s uključenim kartičnim plaćanjem

Posjetite www.fibla.hr za više informacija i naručite iz našeg webshopa!

Poslujete s gotovinom i potrebna Vam je mobilna fiskalna blagajna? Ne želite izdvojiti pravo bogatstvo na opremu, aplikaciju i printer samo da bi zadovoljili zakonsku obvezu i jednostavno izdali fiskalni račun?

FIBLA fiskalna blagajna moglo bi biti pravo rješenje za Vaše poslovanje. Bilo da ste iskusni poznavatelj Vašeg pametnog telefona koji s lakoćom instalira i barata svojim Android aplikacijama ili ste korisnik-početnik kojem treba jednostavan uređaj s kojim će. bez puno muke, jednostavno izdavati fiskalne račune i ponude, mobilna fiskalna blagajna FIBLA pravo je rješenje za Vas.

FIBLA fiskalna blagajna je aplikacija za izdavanje fiskalnih računa sa uključenim kartičnim plaćanjem, namijenjena radu na pametnim telefonima i tabletima (Android).

Zašto fiskalizacija? Što je fiskalni račun?

Fiskalizacija je postupak koji je provodi nad računom u svrhu registracije podataka o računi pri Poreznoj upravi RH. Svaki fiskalizirani račun dobiva jedinstveni identifikator računa (JIR) i zaštitni kod (ZKI) - alfanumerički zapis kojim se potvrđuje veza između obveznika fiskalizacije i izdanog računa. Obveznikom fiskalizacije smatra se:

 1. fizička osoba obveznik poreza na dohodak po osnovi samostalne djelatnosti iz članka 18. Zakona o porezu na dohodak te
 2. pravna i fizička osoba koja se smatra obveznikom poreza na dobit prema članku 2. Zakona o porezu na dobit
za sve djelatnosti za koje je, prema odredbama posebnih propisa, obveznik izdavanja računa za isporuku dobra ili obavljene usluge.

Što moram napraviti kako bih počeo izdavati fiskalne račune?

Iskusni ste korisnik Android uređaja i želite koristiti svoj mobitel ili tablet za fiskalnu blagajnu?
 • Zatražite certifikat za fiskalizaciju u poslovnici FINA-e
 • Vi ili Vaš knjigovođa prijavite poslovni prostor (šifra M01) u Poreznoj upravi (možete i preko sustava ePorezna)
 • Preuzmite aplikaciju za fiskalnu blagajnu na Vaš pametni telefon ili tablet
 • Upoznajte se s aplikacijom u DEMO okolini, i kad ste spremni naručite svoju licencu za aplikaciju
 • Unesite matične podatke kroz Excel obrazac koji ćete dobiti mailom i započnite s radom
 • Sve podatke možete mijenjati/dodavati kasnije u hodu, na svom uređaju
 • Ako uzmete godišnju licencu (START paket) dobit ćete termalni pisač GRATIS (10 rola papira uključeno)! Mislimo da nema bolje ponude od ove..
* Ukoliko ne vidite FIBLA aplikaciju u Google Trgovini vjerojatno Vaš uređaj ne podržava aplikaciju
Početnik ili ne - Vi želite kompletno rješenje, bez puno muke? Nema problema. Nudimo Vam sve u jednom - UREĐAJ + APLIKACIJA + PRINTER.
 • Najprije zatražite certifikat za fiskalizaciju u poslovnici FINA-e
 • Vi ili Vaš knjigovođa prijavite poslovni prostor (šifra M01) u Poreznoj upravi (možete i preko sustava ePorezna)
 • Naručite svoju FIBLA fiskalnu blagajnu preko webshopa www.fibla.hr
 • Uređaj koji ćemo Vam isporučiti ima integrirani printer, kao i modul za prihvat kartica. Više informacija na www.fibla.hr
 • Dobit ćete obrazac za popunjavanje matičnih podataka na Vaš email. Ispunite ga da ne morate kasnije ukucavati artikle i usluge i cjenik na uređaju, lakše je na računalu to obaviti.
 • Sve podatke možete mijenjati/dodavati kasnije u hodu, na svom uređaju
 • Mi Vam šaljemo postavljeni uređaj, spreman za rad! Plus 10 rola papira GRATIS! Blagajna, printer i POS prihvat kaartica sve u jednom? Toplo Vam preporučamo ovu opciju..

Možete li mi Vi to postaviti?

Da. Potpuno besplatno. Postavit ćemo Vam sve i pomoći koliko možemo da bezbolno krenete sa radom. Obratite nam se s povjerenjem, prepoznat ćemo Vaše potrebe i preporučiti Vam najbolju opciju.

Kome je ova blagajna namjenjena ?

FIBLA prijenosna fiskalna blagajna pravo je rješenje za mala i srednja poduzeća i obrtnike koji izdaju račune na terenu a ne žele ulagati u skupu opremu samo da bi vodili jednostavnu blagajnu. Korisnici mogu izravno prihvaćati sve vrste debitnih i kreditnih kartica pa je na ovaj način svakoj, pa i najmanjoj tvrtki ili obrtu je omogućen kartično poslovanje bez dodatnih mjesečnih naknada ili skrivenih troškova.

Fiskalna blagajna za sezonce

Ako iznajmljujete smještaj i potrebna Vam je kasa, ili ste vlasnik ljetne suvenirnice, ili pak organizirate izlete - naša FIBLA mobilna fiskalna blagajna sa prihvatom svih kartica je pravo rješenje za Vas. U svakom trenutku i na svakom mjestu možete brzo kupcu izdati ponudu ili račun ! Mnogi sezonci koji su uveli mogućnost plaćanja računa karticama, primijetili su značajan porast broja transakcija i obavljenog prometa.

Naša fiskalna blagajna je sve u jednom - i kasa i tiskač i POS uređaj za prihvat kartica! Ne morate više vući sa sobom glomazna rješenja kako bi samo naplatili svoje proizvode i usluge. Najvažnija prednost naplate turističke usluge karticama je brzina, jednostavnost i sigurnost naplate. Uplata je gotovo trenutna i efikasnija za strance, kojima su mjenjačke transakcije znatno skuplja solucija nego plaćanje karticama. Za razliku od plaćanja gotovinom kod plaćanje karticama nema troška konverzije valute.

Fiskalna blagajna za obrtnike

Bilo da se radilo o salonu za uljepšavanje, odvjetničkom uredu, frizerskom salonu ili automehaničarskoj radnji sa FIBLA fiskalnom blagajnom ste sigurni.

Sigurni da svoje dragocjeno vrijeme nećete gubiti na nepotrebnu administraciju. Sigurni da nećete morati izdvojiti pravo bogatstvo kako bi vodili svoje poslovanje u skladu sa zakonom. Sigurni da Vaši klijenti neće potražiti drugog pružatelja usluga samo zato jer kod Vas nisu mogli platiti karticom. Uvođenjem kartičnog plaćanja olakšavate spontanu kupnju kojoj smo svi skloni, ali samo kad je praktična i možemo jednostavno kupiti nešto što nam je zapelo za oko, umjesto da gubimo vrijeme u potrazi za bankomatom.

Mobilma fiskalna blagajna za terensku prodaju

Stalno ste u pokretu? Vršite dostavu i montažu i morate izdati račun sa terena? Trebate izdati ponudu klijentu ali više ste u autu nego u uredu?

Sa našom mobilnom fiskalnom blagajnom bez problema, brzo i jednostavno izdajete fiskalne račune ili izrađujete ponude Vašim klijentima. Ponude i račune otiskate u trenu, no isto tako ih jednim klikom šaljete klijentu na email, jednostavno i elegantno.

Fiskalna blagajna sa kartičnim plaćanjem

Kartično plaćanje brže i jednostavnije, a često nudi i razne druge prednosti. U cijeloj Europi je plaćanje karticama vrlo popularno a i građani Hrvatske prepoznali su prednosti kreditnih kartica te ih sve više koriste.

Naša fiskalna blagajna integrirana je sa sustavom myPOS, preko kojeg jednostavno bankarite bez dodatnih fiksnih troškova, odlazaka u banku ili kojekakvih mjesečnih naknada. Uređaj koji dobivate je ujedno i POS aparat za prihvat kartica, tako da bez obzira s kim bankarite i da li već imate POS uređaj - besplatno se registrajte.